Istoric - CSS_Zalau

Go to content

Main menu:

SCURT ISTORIC

  Clubul Sportiv Şcolar Zalău s-a înfiinţat la 1 Septembrie 1978, din necesitatea acoperirii unui segment important al sportului, cel şcolar. Şi-a făcut simţită prezenţa atât la nivelul sportului juvenil al ţării, cât şi în competiţiile internaţionale, dovedind în activitatea de zi cu zi migală şi răbdare în depistarea, iniţierea, pregătirea şi promovarea elementelor de valoare în sportul de mare performanţă.

www.bjs.ro

  Municipiul Zalău a fost atestat documentar în 1473; are o populaţie de aprox. 65.000 de locuitori şi este situat în zona centrală a judeţului, în bazinul hidrografic al râului Zalău, între depresiunea cu acelaşi nume şi Culmea Meseşului. Este înconjurat de coline şi livezi, un bogat fond forestier şi păşuni. Oamenii acestui ţinut, harnici, calzi şi primitori, şi-au păstrat portul şi obiceiurile strămoşeşti, transmiţându-le din generaţie în generaţie.
  După 1970, oraşul cunoaşte o dezvoltare industrială puternică: se construieşte Laminorul de ţevi, Fabrica de Armături Industriale din Fontă şi Oţel, Fabrica de Conductori Electrici Emailaţi (RBG), Fabrica de Anvelope (Michelin).
  După 1980 a luat amploare şi fenomenul sportiv, mai dens în evenimente după 1990, când sportul de performanţă a căutat să-şi facă un loc bine stabilit chiar pe podiumul competiţional, intern şi internaţional.
  În acest context, a luat fiinţă Clubul Sportiv Şcolar Zalău.
  Oricât de lung ar fi un drum, începe cu un pas. Paşii noştri au fost mai anevoioşi la început, apoi au prins un ritm mai rapid, iar pe alocuri chiar am alergat. Important este că am ajuns aici.


 
Back to content | Back to main menu